Hakuna Pasta ta

Farfalle s jehněčím kolínkem potjiekos,
karotkou a zelenými fazolkami

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Farfalle
  • 4 jehněčí kolínka
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 2 cibule nakrájené na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
  • 20 g čerstvého zázvoru nakrájeného na malé kostičky
  • 1 celá skořice
  • 1 lžíce kurkumy
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml červeného vína
  • 4 rajčata nakrájená na kostky
  • 4 malé mrkve nakrájené na menší kousky
  • 100 g čerstvých zelených fazolek
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Jehněčí kolínka ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, jehněčí kolínka dobře opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, zázvor, skořici, kurkumu, bobkový list a krátce orestujte. Přilijte červené víno a svařte na 1/3 objemu. Přidejte rajčata, připravená jehněčí kolínka a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka přibližně 2 hodiny dle velikosti. Jehněčí kolínka přesuňte ze šťávy, vyjměte skořici a bobkový list a zbytek rozmixujte. Poté vraťte jehněčí kolínka zpět do šťávy. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte mrkev a zelené fazolky a sceďte. Těstoviny s mrkví a fazolkami ochuťte olivovým olejem a naservírujte na talíř. Přidejte jehněčí kolínko a polijte šťávou.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Jihoafrická republika

rozloha 1 219 912 km2
populace 59 308 690
hlavní město Kapské město
vzdálenost z ČR 9 353 km

Pokrmy z Jihoafrické republiky jsou silně ovlivněné její bohatou historií, v průběhu času se zdejší chutě formovaly působením kuchyně indické, britské, africké či portugalské. Výsledkem je příjemný a pestrý kulinářský zážitek. Jádro tradičních jihoafrických receptů tvoří mořské plody a ryby, maso a kukuřice – prostě vše, co lze připravit na proslulém přenosném grilu braai.