Hakuna Pasta ta
Farfalle s jehněčím kolínkem potjiekos,
karotkou a zelenými fazolkami
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Farfalle
- 4 jehněčí kolínka
- 1 lžička drceného kmínu
- 80 ml slunečnicového oleje
- 2 cibule nakrájené na malé kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
- 20 g čerstvého zázvoru nakrájeného na malé kostičky
- 1 celá skořice
- 1 lžíce kurkumy
- 2 bobkové listy
- 200 ml červeného vína
- 4 rajčata nakrájená na kostky
- 4 malé mrkve nakrájené na menší kousky
- 100 g čerstvých zelených fazolek
- 50 ml olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Jehněčí kolínka ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, jehněčí kolínka dobře opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, zázvor, skořici, kurkumu, bobkový list a krátce orestujte. Přilijte červené víno a svařte na 1/3 objemu. Přidejte rajčata, připravená jehněčí kolínka a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka přibližně 2 hodiny dle velikosti. Jehněčí kolínka přesuňte ze šťávy, vyjměte skořici a bobkový list a zbytek rozmixujte. Poté vraťte jehněčí kolínka zpět do šťávy. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte mrkev a zelené fazolky a sceďte. Těstoviny s mrkví a fazolkami ochuťte olivovým olejem a naservírujte na talíř. Přidejte jehněčí kolínko a polijte šťávou.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Jihoafrická republika
Pokrmy z Jihoafrické republiky jsou silně ovlivněné její bohatou historií, v průběhu času se zdejší chutě formovaly působením kuchyně indické, britské, africké či portugalské. Výsledkem je příjemný a pestrý kulinářský zážitek. Jádro tradičních jihoafrických receptů tvoří mořské plody a ryby, maso a kukuřice – prostě vše, co lze připravit na proslulém přenosném grilu braai.