Pasta Picchu

Penne s kachnou pečenou na pivě, hráškem,
karotkou, žlutými paprikami a koriandrem

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Penne
  • 4 kachní stehna
  • 1 lžíce drcených semínek koriandru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 2 cibule nakrájené na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
  • 300 ml černého piva
  • 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
  • 4 žluté papriky nakrájené na tenké nudličky
  • 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké nudličky
  • svazek čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Kachní stehna ochuťte solí, pepřem a semínky koriandru. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, vložte kachní stehna, opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, pivo a svařte na polovinu obsahu. Kachní stehna vraťte zpět do pekáče a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka zhruba 90 minut dle velikosti. Na závěrečných 30 minut odstraňte alobal. Maso dejte stranou a šťávu přeceďte přes jemný cedník. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, mrkev, papriky a orestujte. Přilijte šťávu z pečení, popřípadě ochuťte solí a pepřem. Přidejte těstoviny, hrášek, dobře promíchejte a nechte prohřát. Červenou cibuli a lístky koriandru ochuťte limetkovou šťávou a olivovým olejem. Připravené těstoviny naservírujte na talíř s pečeným kachním stehnem a ozdobte lístky koriandru a červenou cibulí.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Peru

rozloha 1 285 220 km2
populace 32 971 854
hlavní město Lima
vzdálenost z ČR 11 134 km

Pokud máte rádi něco pikantnějšího, chuť Peru vás opravdu potěší. Místní pokrmy totiž hojně pracují s mnoha druhy chilli. Kulinářskou tradici Peru vlastně tvoří několik svérázných kuchyní jednotlivých regionů. Například pobřežní regiony jsou známé specialitami z ryb. V pralese se využívají především místní suroviny – banány, drůbeží maso či ryby. Mix mnoha vlivů z celého světa se pak soustředí v gastro zážitcích hlavního města.