Pasta Picchu
Penne s kachnou pečenou na pivě, hráškem,
karotkou, žlutými paprikami a koriandrem
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Penne
- 4 kachní stehna
- 1 lžíce drcených semínek koriandru
- 50 ml slunečnicového oleje
- 2 cibule nakrájené na malé kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
- 300 ml černého piva
- 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
- 4 žluté papriky nakrájené na tenké nudličky
- 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 1 červená cibule nakrájená na tenké nudličky
- svazek čerstvého koriandru
- 1 limetka
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Kachní stehna ochuťte solí, pepřem a semínky koriandru. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, vložte kachní stehna, opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, pivo a svařte na polovinu obsahu. Kachní stehna vraťte zpět do pekáče a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka zhruba 90 minut dle velikosti. Na závěrečných 30 minut odstraňte alobal. Maso dejte stranou a šťávu přeceďte přes jemný cedník. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, mrkev, papriky a orestujte. Přilijte šťávu z pečení, popřípadě ochuťte solí a pepřem. Přidejte těstoviny, hrášek, dobře promíchejte a nechte prohřát. Červenou cibuli a lístky koriandru ochuťte limetkovou šťávou a olivovým olejem. Připravené těstoviny naservírujte na talíř s pečeným kachním stehnem a ozdobte lístky koriandru a červenou cibulí.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Peru
Pokud máte rádi něco pikantnějšího, chuť Peru vás opravdu potěší. Místní pokrmy totiž hojně pracují s mnoha druhy chilli. Kulinářskou tradici Peru vlastně tvoří několik svérázných kuchyní jednotlivých regionů. Například pobřežní regiony jsou známé specialitami z ryb. V pralese se využívají především místní suroviny – banány, drůbeží maso či ryby. Mix mnoha vlivů z celého světa se pak soustředí v gastro zážitcích hlavního města.