Pastaroo!
Torti s krevetami, dýní, červenou řepou
a česnekovo-petrželovým máslem
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Torti
- 100 g másla pokojové teploty
- 1 stroužek česneku nakrájeného na malé kostky
- svazek hladkolisté petrželky nakrájené nadrobno
- 50 ml olivového oleje
- 1 dýně hokaido oloupaná a nakrájená na malé kostky
- 400 g pečené řepy nakrájené na malé kostky
- 500 g krevet
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Smíchejte máslo s česnekem a petrželkou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte olivový olej, dýni a orestujte při mírné teplotě doměkka. Zvyšte teplotu, přidejte červenou řepu, krevety, ochuťte solí a pepřem a orestujte. Přidejte česnekovo-petrželové máslo, uvařené těstoviny a promíchejte. Naservírujte na talíř a ozdobte lístky petrželky.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Austrálie
rozloha
7 692 024 km2
populace
26 078 480
hlavní město
Canberra
vzdálenost z ČR
16 039 km
Australské kulinářské umění je založeno na místních surovinách. Do velké míry je ovlivněno kuchyní anglickou, částečně i francouzskou. Pro ostrovní zemi jsou typickými specialitami dary moře, ale také exotické pokrmy ze pštrosího či klokaního masa. Díky vhodnému podnebí se zde značné oblibě těší grilování. Ve světě jsou známé i australské nápoje – výborné víno a pivo.