Pasta chou chej
Čerstvé rolky z rýžového
papíru plněné špagetami,
vepřovým masem a krevetami
s vietnamským dresinkem
4 porce
Ingredience
- 200 g Adriana Spaghetti 2 minuty
- 4 rýžové papíry
- 8 uvařených krevet
- 200 g vepřové krkovice
- 2 celé badyány
- 1 celá skořice
- 100 ml sójové omáčky
- 100 g ledového salátu nakrájeného na tenké nudličky
- svazek čerstvé máty
- 50 ml rybí omáčky
- 25 ml rýžového octa
- 40 g cukru
- 150 ml vody
- 1 limetka
- 1 stroužek česneku nakrájený na malé kostičky
- 1 chilli paprička nakrájená na malé kostičky
Postup
Rozehřejte hrnec, přidejte 3 litry vody, sójovou omáčku, badyán, skořici a přiveďte k varu. Přidejte vepřovou krkovici a vařte doměkka. Maso nechte vychladnout a nakrájejte na plátky. Na dresink v rendlíku smíchejte rybí omáčku, rýžový ocet, cukr, 150 ml vody, přiveďte k varu a dejte stranou. Ochuťte česnekem, chilli, limetkou a nechejte vychladnout. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout. Rýžový papír namočte do teplé vody a rozprostřete na pracovní desku. Přidejte uvařené krevety, plátky krkovice, ledový salát, mátu, těstoviny a zarolujte. Naservírujte na talíř a podávejte s vietnamským dresinkem.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Vietnam
Vietnamská jídla jsou známá rafinovanou kombinací chutí, kdy se mísí slané se sladkým, kyselé s pikantním, anebo také vše dohromady. Místní kuchyně si navíc zakládá na maximální čerstvosti jednotlivých ingrediencí, a i proto je pokládána za jednu z nejzdravějších na světě. Nezbytnými dochucovadly jsou sójová a rybí omáčka a také čerstvé bylinky jako koriandr, bazalka či perila. Velmi oblíbená je nudlová polévka pho.