King of Pasta
Smažená ryba s penne
a hráškovou omáčkou
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Penne
- 400 g čerstvé tresky
- 225 g hladké mouky, plus mouka navíc na obalení
- 285 ml studeného piva
- 3 lžičky prášku do pečiva
- špetku garam masala
- olej na smažení
- svazek máty
- 50 g másla
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 700 g hrášku
- 1 citron
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a orestujte cibuli. Dejte si stranou 100 gramů hrášku a zbytek přidejte do hrnce, orestujte a zalijte 500 ml vody. Přidejte mátu, ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a krátce provařte.
Dobře rozmixujte.
Tresku naporcujte na menší kousky. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, pivo a koření garam masala. Rozehřejte dostatečné množství oleje, abyste mohli rybu usmažit. Ochuťte rybu solí a pepřem, obalte v mouce, následně v těstíčku a vložte do horkého oleje. Smažte do křupava z obou stran. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Ohřejte připravenou hráškovou omáčku, přidejte zbylý hrášek, těstoviny a krátce provařte. Naservírujete na talíř se smaženou rybou a podávejte s citronem.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Velká Británie
Velká Británie má neprávem pověst země, která vlastně žádnou národní gastronomii nemá. Není to ale vůbec pravda. Britská kuchyně se vyznačuje pokrmy se sladěnou a nápaditou chutí. Nalezneme zde inspiraci z bývalých kolonií – převážně z Indie –, ale také z jednotlivých regionů britských ostrovů. Zřejmě nejznámější jsou vydatné snídaně, oblíbené fish & chips, klasická pečeně s yorkshirským pudinkem a pečenými bramborami či vyhlášený odpolední čaj.