Eine kleine
Pastamusik
Tříbarevné torti
se slaninou a zelím
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Torti tříbarevné
- 1/4 hlávky bílého zelí nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 400 g uzené slaniny nakrájené na malé kousky
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 200 ml vody
- 100 ml slunečnicového oleje
- 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Rozehřejte pánev, přidejte olej, slaninu a krátce orestujte. Přidejte cibuli a orestujte. Přidejte zelí, ochuťte paprikou, kmínem, solí a pepřem, podlijte vodou a vařte doměkka. Až se voda odvaří, orestujte vše dozlatova. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Těstoviny přidejte do pánve s petrželkou a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Rakousko
Rakouská kuchyně je nám hodně blízká nejen vzdáleností, ale i pokrmy pro podobně laděné chuťové pohárky. A oblibou dobrého piva. Typicky rakouská jídla poznáme i tak, že mají svůj původ často přímo ve svém názvu – vídeňská káva, vídeňský řízek či vídeňský dort. Ale Rakousko není jen Vídeň. Mnoho zajímavých lahůdek pochází z ostatních regionů – například tyrolské špekové knedlíky s uzeným masem a zelím.