Eine kleine
Pastamusik

Tříbarevné torti
se slaninou a zelím

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Torti tříbarevné
  • 1/4 hlávky bílého zelí nakrájeného na nudličky
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 400 g uzené slaniny nakrájené na malé kousky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 200 ml vody
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Rozehřejte pánev, přidejte olej, slaninu a krátce orestujte. Přidejte cibuli a orestujte. Přidejte zelí, ochuťte paprikou, kmínem, solí a pepřem, podlijte vodou a vařte doměkka. Až se voda odvaří, orestujte vše dozlatova. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Těstoviny přidejte do pánve s petrželkou a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Rakousko

rozloha 83 871 km2
populace 8 956 000
hlavní město Vídeň
vzdálenost z ČR 252 km

Rakouská kuchyně je nám hodně blízká nejen vzdáleností, ale i pokrmy pro podobně laděné chuťové pohárky. A oblibou dobrého piva. Typicky rakouská jídla poznáme i tak, že mají svůj původ často přímo ve svém názvu – vídeňská káva, vídeňský řízek či vídeňský dort. Ale Rakousko není jen Vídeň. Mnoho zajímavých lahůdek pochází z ostatních regionů – například tyrolské špekové knedlíky s uzeným masem a zelím.