Canadian
Pastans League
Farfalle s pečenými jablky,
hroznovým vínem, borůvkami
a javorovým sirupem
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Farfalle
- 2 jablka nakrájená na plátky
- 1 celá skořice
- 100 g hroznového vína
- 100 g čerstvých borůvek
- javorový sirup dle chuti
- 200 g smetany crème fraîche
- 100 g másla
Postup
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte máslo, skořici a při mírné teplotě nechte vyluhovat asi 2 minuty. Přidejte jablka a orestujte. Přidejte borůvky, hroznové víno, těstoviny a krátce orestujte. Naservírujte na talíř a podávejte s javorovým sirupem a smetanou crème fraîche.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Kanada
rozloha
9 985 000 km2
populace
38 250 000
hlavní město
Ottawa
vzdálenost z ČR
6 333 km
Kanadská kuchyně je silně ovlivněna gastronomií francouzskou, britskou a samozřejmě také americkou. Odtud pramení velká obliba hamburgerů, hotdogů, žebírek a steaků. Hojně zastoupené jsou ale také ryby a mořské plody a zelenina v podobě svěžích salátů. Kanaďanům nejsou cizí sladké chutě – není divu, když k jejich národním pokladům patří javorový sirup. Ten často používají místo cukru jako sladidlo.