Pasta of Liberty

Tex-Mex burrito chilli con carne
s cornetti rigati a čedarem

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Cornetti rigati
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sušené chilli dle chuti
  • 1 bobkový list
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 800 g loupaných rajčat
  • 400 g uvařených červených fazolí
  • 4 tortilly
  • 400 g strouhaného sýru čedar
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte česnek, papriku, kmín, chilli, hovězí maso a orestujte. Ochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata, bobkový list a vařte na mírném ohni doměkka. Přidejte fazole a krátce provařte. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Tortillu potřete směsí chilli con carne, přidejte uvařené těstoviny, čedar a zabalte. Zapečte v troubě rozpálené na 180 °C. Rozkrojte tortilly na poloviny a naservírujte na talíř.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Spojené státy americké

rozloha 9 833 517 km2
populace 331 002 651
hlavní město Washington, D.C.
vzdálenost z ČR 6 898 km

Tak jako se v Americe potkávají různé kultury, tak se zde mísí i vlivy kuchyní celého světa, k nimž se přidává tradice původních indiánských kmenů. Výsledkem je až neuvěřitelná pestrost. Nedílnou součástí amerického stravování jsou grilovaná jídla, nejčastěji připravovaná během barbecue – oblíbené kulinářsko-společenské události.