Pasta of Liberty
Tex-Mex burrito chilli con carne
s cornetti rigati a čedarem
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Cornetti rigati
- 50 ml slunečnicového oleje
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- sušené chilli dle chuti
- 1 bobkový list
- 500 g mletého hovězího masa
- 800 g loupaných rajčat
- 400 g uvařených červených fazolí
- 4 tortilly
- 400 g strouhaného sýru čedar
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte česnek, papriku, kmín, chilli, hovězí maso a orestujte. Ochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata, bobkový list a vařte na mírném ohni doměkka. Přidejte fazole a krátce provařte. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Tortillu potřete směsí chilli con carne, přidejte uvařené těstoviny, čedar a zabalte. Zapečte v troubě rozpálené na 180 °C. Rozkrojte tortilly na poloviny a naservírujte na talíř.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Spojené státy americké
Tak jako se v Americe potkávají různé kultury, tak se zde mísí i vlivy kuchyní celého světa, k nimž se přidává tradice původních indiánských kmenů. Výsledkem je až neuvěřitelná pestrost. Nedílnou součástí amerického stravování jsou grilovaná jídla, nejčastěji připravovaná během barbecue – oblíbené kulinářsko-společenské události.