Viva la Pasta

Eliché s hovězím špízem chimichurri, klobásou
chorizo, černými fazolemi, kapustou a rajčaty

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Eliché
  • 400 g hovězího masa na grilování (např. vysoký roštěnec)
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
  • 3 stroužky česneku nakrájeného najemno
  • 1 chilli paprička nakrájená najemno
  • 2 lžíce octa z červeného vína
  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • 200 g klobásy chorizo nakrájené na plátky
  • 100 g čerstvé kapusty nakrájené na nudličky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 16 cherry rajčat nakrájených na půlky
  • 400 g vařených černých fazolí
  • špetka sušeného oregana
  • špetka mletého kardamomu a zázvoru
  • šťáva z limety dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Hovězí maso nakrájejte na menší kousky, napíchejte na špejli, ochuťte solí, pepřem a potřete částí slunečnicového oleje. Na chimichurri smíchejte nakrájenou hladkolistou petrželku, česnek, chilli a ochuťte solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hovězí špízy a opečte ze všech stran, přidejte chimichurri a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, chorizo, kapustu a orestujte. Přidejte plátky česneku, rajčata, fazole, ochuťte solí, pepřem, oreganem, kardamomem, zázvorem a orestujte. Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a ochuťte šťávou z limetky. Naservírujte na talíř a přidejte opečený hovězí špíz chimichurri.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Brazílie

rozloha 8 511 970 km2
populace 212 559 417
hlavní město Brasilia
vzdálenost z ČR 9 500 km

Brazilská kuchyně je jako velký kotlík, ve kterém se mísí prvky té evropské, africké i asijské, ale také tradice domorodých obyvatel. I přes velkou různorodost si zachovává elegantní jednoduchost, zakládá si na čerstvých surovinách a exotických chutích. Nesmíme zapomenout ani na klenot Brazílie – světoznámou kávu.