Viva la Pasta
Eliché s hovězím špízem chimichurri, klobásou
chorizo, černými fazolemi, kapustou a rajčaty
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Eliché
- 400 g hovězího masa na grilování (např. vysoký roštěnec)
- 50 ml slunečnicového oleje
- 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
- 3 stroužky česneku nakrájeného najemno
- 1 chilli paprička nakrájená najemno
- 2 lžíce octa z červeného vína
- 125 ml extra panenského olivového oleje
- 200 g klobásy chorizo nakrájené na plátky
- 100 g čerstvé kapusty nakrájené na nudličky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 16 cherry rajčat nakrájených na půlky
- 400 g vařených černých fazolí
- špetka sušeného oregana
- špetka mletého kardamomu a zázvoru
- šťáva z limety dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Hovězí maso nakrájejte na menší kousky, napíchejte na špejli, ochuťte solí, pepřem a potřete částí slunečnicového oleje. Na chimichurri smíchejte nakrájenou hladkolistou petrželku, česnek, chilli a ochuťte solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hovězí špízy a opečte ze všech stran, přidejte chimichurri a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, chorizo, kapustu a orestujte. Přidejte plátky česneku, rajčata, fazole, ochuťte solí, pepřem, oreganem, kardamomem, zázvorem a orestujte. Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a ochuťte šťávou z limetky. Naservírujte na talíř a přidejte opečený hovězí špíz chimichurri.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Brazílie
Brazilská kuchyně je jako velký kotlík, ve kterém se mísí prvky té evropské, africké i asijské, ale také tradice domorodých obyvatel. I přes velkou různorodost si zachovává elegantní jednoduchost, zakládá si na čerstvých surovinách a exotických chutích. Nesmíme zapomenout ani na klenot Brazílie – světoznámou kávu.