Tatra Fatra Pasta

Creste di Gallo s uzeným masem,
medvědím česnekem a brynzou

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Creste di Gallo
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 400 g vařeného uzeného masa nakrájeného na kostičky
  • 500 ml zakysané smetany
  • 200 g brynzy
  • 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 100 g pesta z medvědího česneku
  • svazek pažitky nakrájené nadrobno
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, uzené maso a orestujte. Přidejte zakysanou smetanu, brynzu a krátce provařte. Přidejte těstoviny, hrášek a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř, přidejte pesto z medvědího česneku a ozdobte pažitkou.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Slovensko

rozloha 49 034 km2
populace 5 459 642
hlavní město Bratislava
vzdálenost z ČR 291 km

Slovenská jídla – pro nás tak blízká, a přece svým způsobem exotická. Slovenská kuchyně je významným zástupcem středoevropských chutí a stejně jako ta česká je ovlivněna kuchyní rakouskou, německou či maďarskou. V pokrmech původem ze Slovenska je hojně zastoupeno hovězí a vepřové maso a výrobky z mléka, což odráží pasteveckou tradici této země.