Tatra Fatra Pasta
Creste di Gallo s uzeným masem,
medvědím česnekem a brynzou
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Creste di Gallo
- 50 ml slunečnicového oleje
- 400 g vařeného uzeného masa nakrájeného na kostičky
- 500 ml zakysané smetany
- 200 g brynzy
- 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 100 g pesta z medvědího česneku
- svazek pažitky nakrájené nadrobno
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, uzené maso a orestujte. Přidejte zakysanou smetanu, brynzu a krátce provařte. Přidejte těstoviny, hrášek a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř, přidejte pesto z medvědího česneku a ozdobte pažitkou.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Slovensko
rozloha
49 034 km2
populace
5 459 642
hlavní město
Bratislava
vzdálenost z ČR
291 km
Slovenská jídla – pro nás tak blízká, a přece svým způsobem exotická. Slovenská kuchyně je významným zástupcem středoevropských chutí a stejně jako ta česká je ovlivněna kuchyní rakouskou, německou či maďarskou. V pokrmech původem ze Slovenska je hojně zastoupeno hovězí a vepřové maso a výrobky z mléka, což odráží pasteveckou tradici této země.