Hasta la Pasta
Salát s cavatappi, kuřecím masem marinovaným
v chipotle, avokádem, baby gem salátem, kukuřicí,
koriandrem a rajčatovo-chilli salsou
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Cavatappi
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce chipotle
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 4 čerstvá rajčata nakrájená na malé kostičky
- 1 červená cibule nakrájená na malé kostičky
- 1 chilli paprička nakrájená na malé kostičky
- šťáva z limety dle chuti
- 2 baby gem saláty
- 100 g sterilované kukuřice
- 1 svazek ředkviček nakrájených na plátky
- 1 svazek koriandru nakrájeného na kousky
- 2 avokáda nakrájená na plátky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte, aby se těstoviny neslepily. Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem, chipotle (mexickou pastou z uzených a fermentovaných papriček jalapeňo), přidejte slunečnicový olej, dobře promíchejte a dejte marinovat na 1 hodinu při pokojové teplotě. Rozehřejte pánev, přidejte marinované maso, opečte z obou stran a dejte stranou. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, chilli papričku, ochuťte solí, pepřem, limetovou šťávou a olivovým olejem. V salátové míse smíchejte uvařené těstoviny, salát baby gem, kukuřici, ředkvičky, koriandr a ochuťte rajčatovo-chilli salsou. Naservírujte na talíř, přidejte avokádo, kuřecí maso nakrájené na plátky a ozdobte lístky koriandru.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Mexiko
Když se řekne Mexiko, snad každému se hned vybaví tenká placka z kukuřičné či pšeničné mouky – tortilla. Mexická kuchyně je však známá i pro řadu dalších exotických pokrmů s rozpoznatelným vlivem aztéckých, mayských a španělských tradic. Významnými ingrediencemi jsou fazole, kukuřice, rajčata a chilli papričky. Běžná jsou tu i pro nás trochu nezvyklá dochucovadla – třeba hořká čokoláda.