Pastazilla!
Spaghetti s lososem, žampiony, hlívou
ústřičnou, špenátem a omáčkou teriyaki
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Spaghetti
- 800 g čerstvého lososa nakrájeného na 4 porce
- 50 ml slunečnicového oleje
- 150 g hlívy ústřičné nakrájené na plátky
- 150 g žampiónů nakrájených na plátky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 20 g čerstvého zázvoru nakrájeného na nudličky
- 100 g čerstvého baby špenátu
- 250 ml omáčky teriyaki
- 1 svazek jarních cibulek nakrájených na plátky
- 100 g opražených sezamových semínek
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte. Přidejte česnek, zázvor a orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Japonsko
Japonská kuchyně je možná nejrozpoznatelnější ze všech. Je typická přípravou pokrmů z čerstvých surovin s lákavým vzhledem a harmonickým propojením jednotlivých chutí, často jen s minimální tepelnou úpravou. Z ingrediencí nesmějí chybět ryby a plody moře a zelenina. Mezi známé pokrmy patří sushi, vydatná polévka ramen a nekonečné variace s japonskými nudlemi.