Bon Pastappétit
Chřestová polévka s funghetto,
mandlemi a bazalkovým pestem
4 porce
Ingredience
- 200 g Adriana Funghetto
- 80 ml slunečnicového oleje
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 2 větvičky tymiánu
- 1 bobkový list
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 2 l zeleninového vývaru
- 1 kg zeleného chřestu nakrájeného na kousky
- 1 malá brambora nakrájená na plátky
- 100 g čerstvého špenátu
- bazalkové pesto dle chuti
- 100 g opražených plátků mandlí
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a orestujte. Přidejte tymián, bobkový list, česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Několik hlaviček chřestu dejte stranou a zbylý chřest vložte do hrnce. Přidejte plátky brambory. Ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Vyjměte tymián a bobkový list. Přidejte listy čerstvého špenátu a nechte spařit. Rozmixujte v mixéru dohladka, můžete také použít ponorný ruční mixér. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny smíchejte s bazalkovým pestem a naservírujte na talíř. Nalijte polévku, přidejte hlavičky chřestu a plátky mandlí.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Francie
Francouzi se mohou pyšnit jednou z nejvýznamnějších kuchyní světa, která je dokonce označena organizací UNESCO jako nedotknutelné kulturní dědictví. Francouzský způsob vaření je synonymem takzvané vysoké kuchyně a ovlivnil snad všechny západní evropské země. Vyznačuje se smyslem pro detail – až puntičkářstvím – a působivou prezentací pokrmů. K francouzským jídlům neodmyslitelně patří kvalitní sýry a luxusní vína.