Pasta Mahal

Kuřecí kari s funghetto,
čočkou a špenátem

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Funghetto
  • 200 g uvařené čočky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 4 kuřecí stehna
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíčky kari koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 4 celé zelené kardamony
  • 2 bobkové listy
  • 2 cibule nakrájené na malé kostičky
  • 20 g čerstvého zázvoru a česneku, obojí nakrájené na malé kostičky
  • 1 lžíce jogurtu
  • 100 g másla

Postup

Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a orestujte cibuli. Přidejte zázvor s česnekem, krátce orestujte, zalijte 300 ml vody, přikryjte poklicí a vařte asi 10 minut doměkka. Dobře rozmixujte, přidejte kari koření, papriku, kardamon, bobkový list a orestujte. Přilijte asi 2 litry vody, jogurt, přiveďte k varu a dejte stranou. Kuře ochuťte solí, pepřem a kari kořením. Opečte stehna v rozpálené pánvi s trochou oleje a vložte do hrnce. Pečte na 180 °C, zhruba 1 hodinu dozlatova. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte máslo, čočku a orestujte, přidejte špenát, uvařené těstoviny a krátce orestujte. Naservírujte na talíř s kuřetem a polijte omáčkou.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Indie

rozloha 3 287 000 km2
populace 1 408 000 000
hlavní město Nové Dillí
vzdálenost z ČR 6 382 km

Indická kuchyně je z těch světových jednou z nejznámějších. Typické jsou pro ni výrazné barvy, chutě a vůně, které neomylně rozeznáte ještě před prvním soustem. Z jihu Indie pochází především vegetariánská jídla, která jsou oblíbená pro svou intenzivní chuť. Tu získávají díky důmyslným směsím koření a nápadité kombinaci zeleniny. Ve světě je nejvíce rozšířená kuchyně ze severu Indie, známá hlavně pro kořeněné omáčky s masem.