Pasta Mahal
Kuřecí kari s funghetto,
čočkou a špenátem
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Funghetto
- 200 g uvařené čočky
- 100 g čerstvého špenátu
- 4 kuřecí stehna
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíčky kari koření
- 1 lžička sladké papriky
- 4 celé zelené kardamony
- 2 bobkové listy
- 2 cibule nakrájené na malé kostičky
- 20 g čerstvého zázvoru a česneku, obojí nakrájené na malé kostičky
- 1 lžíce jogurtu
- 100 g másla
Postup
Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a orestujte cibuli. Přidejte zázvor s česnekem, krátce orestujte, zalijte 300 ml vody, přikryjte poklicí a vařte asi 10 minut doměkka. Dobře rozmixujte, přidejte kari koření, papriku, kardamon, bobkový list a orestujte. Přilijte asi 2 litry vody, jogurt, přiveďte k varu a dejte stranou. Kuře ochuťte solí, pepřem a kari kořením. Opečte stehna v rozpálené pánvi s trochou oleje a vložte do hrnce. Pečte na 180 °C, zhruba 1 hodinu dozlatova. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte máslo, čočku a orestujte, přidejte špenát, uvařené těstoviny a krátce orestujte. Naservírujte na talíř s kuřetem a polijte omáčkou.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Indie
Indická kuchyně je z těch světových jednou z nejznámějších. Typické jsou pro ni výrazné barvy, chutě a vůně, které neomylně rozeznáte ještě před prvním soustem. Z jihu Indie pochází především vegetariánská jídla, která jsou oblíbená pro svou intenzivní chuť. Tu získávají díky důmyslným směsím koření a nápadité kombinaci zeleniny. Ve světě je nejvíce rozšířená kuchyně ze severu Indie, známá hlavně pro kořeněné omáčky s masem.