Pasta Torro!
Cornetti rigati s klobásou
chorizo, bílými fazolemi,
rajčaty a šafránem
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Cornetti rigati
- 200 g klobásy chorizo nakrájené na plátky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 červené cibule nakrájené na plátky
- 400 g vařených bílých fazolí
- 500 g pasírovaných rajčat
- špetka šafránu
- 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
- 50 ml olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte olivový olej, chorizo a orestujte. Přidejte cibuli, česnek a orestujte. Přidejte fazole, rajčata, ochuťte solí, pepřem, šafránem a provařte. Přidejte těstoviny, petrželku a promíchejte. Naservírujte na talíř.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Španělsko
Kuchyně hrající všemi barvami a pestrou škálou chutí. Jako u všech středomořských národů je i zde hojně využíván olivový olej, čerstvá zelenina, ryby a plody moře. Vyhlášené jsou místní uzeniny jako klobása chorizo či sušená šunka jamón serrano. Mezi nejznámější jídla patří paella – pokrm z jedné pánve připravovaný z rýže a rozmanitých přísad, které se liší podle jednotlivých regionů. Oblíbená je také bramborová omeleta tortilla de patatas či studená polévka gazpacho.