Pasta Torro!

Cornetti rigati s klobásou
chorizo, bílými fazolemi,
rajčaty a šafránem

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Cornetti rigati
  • 200 g klobásy chorizo nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 2 červené cibule nakrájené na plátky
  • 400 g vařených bílých fazolí
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • špetka šafránu
  • 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte olivový olej, chorizo a orestujte. Přidejte cibuli, česnek a orestujte. Přidejte fazole, rajčata, ochuťte solí, pepřem, šafránem a provařte. Přidejte těstoviny, petrželku a promíchejte. Naservírujte na talíř.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Španělsko

rozloha 506 990 km2
populace 47 420 000
hlavní město Madrid
vzdálenost z ČR 1 772 km

Kuchyně hrající všemi barvami a pestrou škálou chutí. Jako u všech středomořských národů je i zde hojně využíván olivový olej, čerstvá zelenina, ryby a plody moře. Vyhlášené jsou místní uzeniny jako klobása chorizo či sušená šunka jamón serrano. Mezi nejznámější jídla patří paella – pokrm z jedné pánve připravovaný z rýže a rozmanitých přísad, které se liší podle jednotlivých regionů. Oblíbená je také bramborová omeleta tortilla de patatas či studená polévka gazpacho.