Pasta Haka

Torti s lososem,
paprikami, zeleninou
pak choi a pestem z kiwi

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Torti
  • 400 g čerstvého lososa nakrájeného na kousky
  • 2 žluté papriky nakrájené na tenké nudličky
  • 2 červené papriky nakrájené na tenké nudličky
  • 100 g pak choi nakrájeného na tenké nudličky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 8 kiwi nakrájených na kostky
  • 4 jarní cibulky nakrájené na plátky (bílá a zelená část odděleně)
  • 2 zelené chilli papriky nakrájené na plátky
  • svazek koriandru (cca 70 g)
  • 2 limetky

Postup

Do mixeru dejte kiwi, zelenou část jarní cibulky, chilli papriky, koriandr a rozmixujte. Ochuťte solí, pepřem a limetkou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Lososa ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte bílou část jarní cibulky a promíchejte. Rozehřejte pánev, přidejte olej, papriky a orestujte. Přidejte lososa, pak choi a orestujte. Přidejte těstoviny, ochuťte pestem z kiwi a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř a podávejte s pestem z kiwi.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Nový Zéland

rozloha 268 021 km2
populace 5 123 000
hlavní město Wellington
vzdálenost z ČR 18 210 km

Novozélandská kuchyně je směsicí tradičních receptů původních obyvatel, kulinářského umění přistěhovalců především z Asie a dále gastronomie britské a australské. Využívána jsou zejména masa a mořské plody, zelenina a ovoce včetně místně pěstovaného kiwi. Velmi oblíbené jsou grilované pokrmy a styl „fast food“ – barbecue, fish & chips, hamburgery či v zemní peci pečená zelenina. Ze sladkých jídel je to pak nadýchaný dort Pavlova s čerstvým ovocem.