Pasta Haka
Torti s lososem,
paprikami, zeleninou
pak choi a pestem z kiwi
4 porce
Ingredience
- 400 g Adriana Torti
- 400 g čerstvého lososa nakrájeného na kousky
- 2 žluté papriky nakrájené na tenké nudličky
- 2 červené papriky nakrájené na tenké nudličky
- 100 g pak choi nakrájeného na tenké nudličky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 50 ml slunečnicového oleje
- 8 kiwi nakrájených na kostky
- 4 jarní cibulky nakrájené na plátky (bílá a zelená část odděleně)
- 2 zelené chilli papriky nakrájené na plátky
- svazek koriandru (cca 70 g)
- 2 limetky
Postup
Do mixeru dejte kiwi, zelenou část jarní cibulky, chilli papriky, koriandr a rozmixujte. Ochuťte solí, pepřem a limetkou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Lososa ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte bílou část jarní cibulky a promíchejte. Rozehřejte pánev, přidejte olej, papriky a orestujte. Přidejte lososa, pak choi a orestujte. Přidejte těstoviny, ochuťte pestem z kiwi a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř a podávejte s pestem z kiwi.
V RECEPTU JSME POUŽILI
Nový Zéland
Novozélandská kuchyně je směsicí tradičních receptů původních obyvatel, kulinářského umění přistěhovalců především z Asie a dále gastronomie britské a australské. Využívána jsou zejména masa a mořské plody, zelenina a ovoce včetně místně pěstovaného kiwi. Velmi oblíbené jsou grilované pokrmy a styl „fast food“ – barbecue, fish & chips, hamburgery či v zemní peci pečená zelenina. Ze sladkých jídel je to pak nadýchaný dort Pavlova s čerstvým ovocem.